Skip to main content

Híreink

2. alkalommal a NAGY sikerű Jázmin Családi nap

Második alkalommal szerveztük meg szombati Családi napunkat, mely programot tavaly indítottunk útjára szülői kezdeményezésre. Igen, volt mindig némi hiányérzetünk egy olyan rendezvényre, ahol együtt van szülő- tanár-diák egy stressz mentes, laza, szabadidős programon, ahol mindenki jól érzi magát. Ez a szülői támogatás megerősített ebben a hitünkben és tavaly megrendeztük első Családi napunkat, majd idén folytattuk- immár hagyományként. A megrendelt jó idő is teljesült, így reggeltől tökéletes körülmények között élvezhettük a csodás nyári napot. A gyerekeknek a legnagyobb szórakozást a felfújható ugrálóvár, óriás trambulin, óriás darts, szumó jelentette. Aki épp nem valamelyik aktív tevékenységet választotta, az nemezelhetett, korongozhatott vagy kérhetett csillámtetoválást egy ügyes kezű anyukánktól. Közben a szülők már kora reggeltől osztályonként a főzőversenyre készültek elő, ahol idén gulyáslevest kellett készíteni. Mindenki segített, amiben tudott, valaki a marhahúsra, valaki vadra vagy disznóra esküdött, rotyogtak a bográcsok, körben a beszélgető szülőkkel, tanárokkal. Közben régi „Jázminos”és jelenlegi KENDERKÉS diákjaink mutatták be néptánctudásukat, majd András bácsi alaposan megdolgoztatott bennünket táncházában.

Az elkészült ételeket zsűri értékelte, nagy presztízscsata volt természetesen a megszerzett dicsőség! Igazából mindenki a saját csapata ételét találta a legjobbnak, amit szinte maradék nélkül meg is ettünk!

Idén is kényeztethettük a gyerekeket egy szülői felajánlásnak köszönhetően vattacukorral, pattogatott kukoricával és fagylalttal, melynek mondani sem kell mekkora sikere volt…

Próbáltuk összeszámolni a résztvevőket, az osztályok tanulóinak 80 százaléka jelen volt családjával, így nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk 500 fő körüli volt a létszám.

 Szeretnénk megköszönni a Városi Kulturális Alap pályázatán nyert 198000 Ft-os támogatást, mely a költségeink 50 százalékát fedezte, így ismét igényes és tartalmas szórakozási módokat tudtunk kínálni vendégeinknek. Nagyon reméljük, hogy az elkövetkező években is lesz lehetőségünk megszervezni Családi napunkat!