Skip to main content

Híreink

Madarak és Fák Napja alkalmából játékos vetélkedő a Jázminban

Május 10-én iskolánkban hagyományainkhoz híven idén is a Madarak és Fák Napja alkalmából akadályversenyt rendeztünk. A gyerekek játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a természet szépségeivel.

12 állomáson kellett a feladatokat teljesíteni, az alkalmilag szervezett csapatoknak, melyek minden osztályból 2-2 tanulóból álltak.

A feladatokat úgy válogattuk össze, hogy legyen köztük nyelvi kommunikációs, logikai, ügyességi tevékenység, dramatikus játék, kreatív képalkotás, közös éneklés, mindez a környezettudatosság jegyében. Például Móra Ferenc: A cinege cipője című versét dramatizálni kellett mozgatható bábokkal. Egy másik állomáson szólások közmondások kiegészítése volt a feladat, madarak fák nevével. Dalcsokrot gyűjtöttünk össze a témával kapcsolatosan, melyet a csapatok közösen énekeltek el. Az ügyességi feladatok közül, a lajhármászás volt a gyerekek kedvence.

Volt egy előzetes feladat is a témával kapcsolatban, kreatív térbeli pályázatot hirdettünk, melynek címe: „Madárfiókák”. Közel 40 alkotás érkezett, különböző technikákkal, nagyon ötletes megoldásokkal, melyekből az iskolában kiállítást rendeztünk.