Skip to main content

A Jázmin iskola is csatlakozott az Európai Mézes Reggeli programhoz

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és az Agrárminisztérium idén, 2019. november 15-én (pénteken) rendezte meg az Európai Mézes Reggeli programot.

A rendezvény hazai elindítását a Szlovén Mézes Reggeli kezdeményezés immár tizenkét éves gyakorlata adta, amit mára Európai Mézes Reggeli néven több uniós tagország is megrendez.

Magyarországon 2014. november 21-én volt az első hasonló program az ország 19 megyéjében és Budapesten, összesen 67 iskolában, ahol a helyi méhészegyesületek, termelők és a megyei szaktanácsadók segítségével a gyerekek megismerkedhettek a leggyakoribb hazai mézfajtákkal és meg is kóstolhatták azokat.

Ebben az évben iskolánk is csatlakozott a programhoz. Előzetesen a gyerekeknek kreatív pályázatot hirdettünk. Téma: A méz. Az eredményhirdetés a mézes reggeli napjára esett. A diákok ezen a napon mézes kenyeret reggeliztek. Délelőtt ellátogatott hozzánk a Molnár Méhészettől Gabi néni, aki mesélt a gyerekeknek a méhekről, a méz útjáról. Az előadás végén a leggyakoribb hazai mézekből kóstoltak tanulóink.