Skip to main content

Rendkívüli felhívás!

Tisztelt Szülők!


Orbán Viktor Miniszterelnök Úr pénteki tájékoztatása alapján a koronavírus-járvány elleni védekezésben a gyermekek és pedagógusok egészségének védelme érdekékében 2020. március 16. napjától (hétfő) Magyarország Kormánya új oktatási munkarendet léptet életbe.

Mindez azt is jelenti, hogy hétfőtől tantermen kívüli digitális munkarend mellett folyik a nevelő-oktató munka tovább. Ez nem rendkívüli szünetet jelent, hanem az oktatás módjának megváltoztatását.

 

Az új munkarend értelmében a diákoknak tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása.


Olyan tanítási módok lesznek tehát, amelyek személyes találkozást a pedagógusokkal nem igényelnek.

A tantermen kívüli digitális munkarend időtartama alatt a tanulók lehetőleg kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat.

Az otthon maradó diákok felügyeletét lehetőség szerint ne az idősebbek/nagyszülők végezzék egészségük védelme érdekében!

A Kormányhatározat értelmében 2020. március 16. napjától a szülők igényei alapján a tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét munkanapokon csak indokolt esetben biztosítjuk.

Hétfőn az intézményünk tantestülete megkezdi a digitális oktatás helyi módszertanának kidolgozását.

 

Michl József polgármester úr rendkívüli városi intézkedései nyomán a következőkről adott ki tájékoztatást:

Iskolai étkeztetés

Március 16-tól (hétfőtől) minden tatai általános iskolában lehetőséget biztosítanak a gyerekek felügyeletére abban az esetben, ha a szülők ezt semmilyen formában nem tudják megoldani. Ehhez kapcsolódóan az iskolai étkeztetés rendje megváltozik. Március 16-án, hétfőn a tatai általános iskolákban felügyelet alatt álló diákoknak a közétkeztetést biztosítjuk.

Március 17. keddtől minden előzetes, eddig leadott étkeztetési igényt aktualizálni kell,tehát mindazoknak a szülőknek, akik gyermekük felügyeletét vagy étkeztetését nem tudják otthonról biztosítani, étkeztetési (csak ebéd) igényüket újra le kell adniukmárcius 16. hétfő reggel 9 óráig. Az ebédrendelési igények leadását megtehetik a Menza Pure online felületen (tata.eny.hu), e-mailben az etkeztetes@igh.hu címen, valamint március 16-án reggel 7 és 9 óra között telefonon a következő számokon: 06/30-550-4179 és 06/34-588-675,

A gyermekétkeztetés március 17-től kétféle módon zajlik:

- az iskolákban, a március 16. reggel 9 óráig leadott megrendelések alapján azok számára, akiknek az otthoni felügyelete nem biztosított,

- vagy házhozszállítással, hétköznapokon 11 és 13 óra között. A házhozszállítás kizárólag a szeptemberi iskolai beiratkozásnál megadott lakcímre történik!

A korábbi étkezési befizetések jóváírásra kerülnek, akik keddtől nem igényelnek étkezést, azok töröljék korábbi megrendelésüket!

Helyi közlekedés

A Volánbusz Zrt. helyi közlekedésű járatait március 18. szerdától tanszünetes menetrend szerint tervezik működtetni. Továbbá polgármester úr javaslatot tett a közszolgáltató felé arra, hogy biztosítsák a bérletesek számára a hátsó ajtókon történő felszállás lehetőségét is, a torlódás, zsúfoltság elkerülése érdekében.

Bármilyen probléma, segítségnyújtás ügyében hívják a 34/ 588-600-as telefonszámot, vagy írjanak e-mailt a ph@tata.hu címre!

 

 

A további fejleményekről iskolánk honlapján, közösségi oldalán és a KRÉTA e-napló felületén tájékoztatjuk a szülőket.

 

Kérjük Önöket, hogy mindannyiunk egészsége védelmében figyeljünk egymásra, és tartsuk be az utasításokat!

 

Tata, 2020. március 14.

 

Tisztelettel:

 André Zsuzsanna

tagintézmény-vezető