Skip to main content

Ünnepre hangolva Adventi dalokat énekelt énekkarunk a tatai Kossuth téren

A tatai” Adventi Örömök” programsorozat négy hétvégén át várja a tataiakat és az idelátogatókat a Kossuth téren.

A II. Adventi hétvégén, 2019. december 6-án, pénteken, késő délután iskolánk Énekkara is fellépett a Nagyközönség előtt. Az előadás címe: ÜNNEPRE HANGOLVA.

Műsorunkban Adventi dalokat énekeltünk és az idén előadásunkat hangszerekkel is színesítettük és németül is felcsendült az Advent, Advent. A gyerekek megszólaltatták a triangulumot, csörgődobot, különféle ritmus hangszereket, melyekkel az órákon is aktívan zenélünk.

Kórusunk többnyire 3. és 4. osztályos jázminos tanulókból áll, akik heti 2x45 percben készülnek a fellépésekre. A szívvel-lélekkel előadott dalokat jeles napok és Nemzeti ünnepek alkalmával hallhatják a kedves érdeklődők. Az aktuális dalcsokor felölelte a Mikulás-várást és az Adventi időszak szeretetteljes hangulatát.

Olyan dalokat válogattam össze az előadásra, amelyek örömet szereznek a gyerekeknek és a hallgatók számára egyaránt. A kórus tagjai szívből, lelkesen énekelték el a kívülről megtanult dalokat. A gyertyák fénye, a pásztorfurulya meghittebbé tették az előadást. A műsor végén minden gyermek jutalma szaloncukor és csoki volt.

Öröm volt együtt énekelni, együtt lenni!

Úgy érzem megható műsorunk elbűvölte közönségét. Köszönöm Kollégáimnak és a Szülőknek az együttműködésüket!

Ipiné Belcsák Zsuzsanna  énekkarvezető